Selâm olanın adıyla.

Sayı 49

March 2025

Selâm olanın adıyla.

Selâm olanın adıyla.

Değişim, hayatımızın değişmezlerinden. Hz. Adem’den bu yana her şey değişiyor; insan, toplum, çevre. Anlayışlar, bakışlar, yorumlar, bilgiler, yöntemler de. Bu değişimlerin muhtelif sebepleri var; doğal olanlar, zorunlu olanlar ve doğal olmayanlar. Gelişmek için değişim, olmazsa olmazlardan. Müspet manada gerçekleşen değişimlere kimsenin bir diyeceği olmaz, olamaz. İnsan ve toplumun bilgi, düşünce, davranış, yöntem vb. kimlik ve kişilik gibi hususlarda müspet manada değişmesi, memnuniyet verici olarak kabul edilir.

İnsanlık tarihinde son bir iki yüzyıldır yaşanan değişimler, önceki yüzyıllarda yaşananlarla kıyası gayri kabildir. Bu durum, hem nicelik hem de nitelik açısından böyledir. Bu bağlamda en çok etkilenen kurum, ailedir. Ailedeki değişim, doğrudan hem ferde hem de topluma yansımaktadır. Modern zamanların asıl sorunu, ailedir. Ailenin gücü ve zayıflığı ekonomiyi, eğitimi, sanatı, kültürü kısacası insan hayatında var olan her şeyi doğrudan etkilemektedir.

Dergimiz İnsicam’ın Nisan 2025 sayısında, dosya konusu olarak aile kurumunu mercek altına almaya çalıştık. Çeşitli alanlardan uzmanların bilgi, görüş, yorum ve değerlendirmelerini, siz okuyucularımıza sunmaya gayret ettik. Aile meselesi, insanlık var oldukça konuşulmaya devam edilecektir. Burada gayemiz, son yıllarda çatırdayan aile müessesine dikkat çekmektir. Devletin, 2025 yılını, “Aile Yılı” ilan etmesi de bu bağlamda değerlendirilmelidir.

Okuma Deneyimi

3D Dergi Okuyucu

100% İndir

Sayfayı çevirmek için kenardan sürükleyin · Klavye: ← → · Yakınlaştırma: Ctrl/⌘ + / − · Tam ekran için çift tıklayın Kenardan kaydırarak sayfa çevirin · İki parmakla yakınlaştırma yok; + / − kullanın · Tam ekran için Ekran düğmesine dokunun

Editörün Seçtikleri