Şekûr olanın adıyla.

Sayı 13

April 2022

Şekûr olanın adıyla.

Şekûr olanın adıyla.

İki yıldır hayatın her alanını olduğu gibi ibadet hayatını da oldukça olumsuz etkileyen koronavirüsün etkisi oldukça azaldı. Rabbimize hamd ü senalar ediyoruz. Her ne sebeple ortaya çıkmış olursa olsun, bu hastalığın bütün insanlığı çok derinden, çok boyutlu etkilediği, tartışılmaz bir hakikat. Cenâb-ı Allah bütün insanlık âlemini her türlü hastalıktan, dertten, acıdan korusun, bizlere rahmetiyle muamele buyursun.

Hastalıktan kurtulacağız diye sevinirken bu kez Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile bütün dünya madden ve manen yeni bir daralmanın, karmaşanın, kargaşanın, huzursuzluğun içinde, ortasında buluverdi kendisini. Emperyalist devletlerin doymak bilmez iştihaları yüzünden yüzbinlerce insan ağır trajediler yaşıyor son zamanlarda. Bu işgal, Batı’nın gerçek yüzünü gösteren mühim bir turnusol kâğıdı oldu. On yıllardır Müslüman dünyada akan kan ile sarı saçlı, mavi gözlü insanların akan kanının aynı olmadığını (!) öğrendik bu vesileyle. Evet, Batı, Avrupa’sıyla Amerika’sıyla kendinden olmayanı insandan saymıyor. Bunu, bir kez daha müşahede ettik.

İşte bu ahval içinde yeni bir arınma zamanına, mübarek Ramazan’a ulaştık. Rabbimize hamdolsun, şükürler olsun. Her türlü kirin, pasın, günahın, çirkefliğin insanı ve insanla ilgili her şeyi değersizleştirdiği bir zamanda, bu kutsal vakitler, umulur ki hepimize yeni manevi kapılar, yeni ruh pencereleri açar. Bunlara öyle muhtacız ki!
Editörün Seçtikleri