Gazze’nin Cennetteki İmarı

Boykotla binlerce, milyonlarca insan Gazze halkını destekledi. Siyonizm küresel ölçekte birçok markasını dünya üzerinde farklı ülkelerden çekme kararı aldı. Markalar faaliyetlerine devam edemedi. İflasın eşiğine gelindi. Kapitalizmde her şey mubahtı. Farklı oyunlarla indirimlerle, reklam kampanyalarıyla göz boyamaya devam edildi.

Öznur GÖRÜR KISAR

    Gazze halkı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana direniyor. Biliyoruz ki bu zulüm 7 Ekimle başlamadı. Sistematik işgal ve zulüm yıllar öncesine dayanıyor.  Filistin halkı elliden fazla Müslüman ülkenin onurunu, şerefini bunca zamandır korumaya çalışıyor. İsrail çocuk, yaşlı, kadın, sivil halk ayırt etmeksizin dayanılmaz bir zulme, soykırıma sebep oluyor. Artık fiziki açıdan Gazze’yi tanımak neredeyse imkânsız. Evler, hastaneler, camiler, okullar akla gelebilecek tüm yapılar Siyonistlerce bombalandı, yerle bir edildi. Evet, kimileri Gazze’yi yeniden imar etmekten bahsediyorlar, fakat bilmiyorlar ki Gazze halkı yeni bir imar planı için çoktan cenneti seçti bile. Çocukların birçoğu uçuverdi yeni yuvalarına, kimi sığındıkları derme çatma çadırlarda hayatta kalma savaşı veriyor. Açlık ve çaresizlikle gidecekleri, şehit olarak uçacakları zamanı bekliyorlar. Anneler çaresiz, teker teker evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Fakat sevdiklerinin şehadet makamında olmaları tek tesellileri. Babalar evlatlarına yiyecek getirebilmek için ayrıldıkları evlerine yeniden döndüklerinde giremediler. Bombalanmış evlerinin enkazından çocuklarını, sevdiklerini cennete uğurladılar. Doktorlar, gazeteciler,  her meslekten Gazzeli haftalardır, aylardır mücadelelerine devam ettiler, hala devam ediyorlar.

    Gazze sayesinde tüm dünya, erdemli insanlardan oluşan halkların vicdanının uyanışına sahne oldu. Vicdanlı insanlar sayesinde Siyonizm’in kirli maskesinin düştüğü, mazlumun yanında sağduyuyla var olunabileceği görüldü.

  Halklar nezdinde bütün bu ferdi uyanışlar gerçekleşirken, devletler nezdinde ikiyüzlülük, küresel ahlaksızlık, kör ve sağır kalma hali devam etti. Ta ki vicdanlar uyanana dek. Zalimin zulmü artık dünya yüzünde Gazze’nin haklılığının, şanlı direnişinin ve hakkaniyetinin apaçık görülmesine vesile oldu. Kimilerininse hümanist maskeleri bir anda tüm çıplaklığıyla düşüverdi. Ve gerçek bütün açıklığıyla Gazze olarak göründü.

  Artık Siyonizm’in hiçbir inanılırlığı ve güvenilirliği yoktu. Gerçek tüm çıplaklığıyla ortadaydı. Siyonistlerin gittikleri her yerden sürülebileceklerini görecekleri günler çok yakındı. Nitekim kâh bir restoran masasından kaldırıldılar, kâh bir havalimanından yuhalanarak uzaklaştırıldılar. Gazze dünyadaki tüm yalanların, kirli işbirliklerin, menfaat ilişkilerinin, haksızlığın, zulmün, bütün yalanların görülebileceği bir aynaydı sağduyulu halklar için artık.

 Boykotla binlerce, milyonlarca insan Gazze halkını destekledi. Siyonizm küresel ölçekte birçok markasını dünya üzerinde farklı ülkelerden çekme kararı aldı. Markalar faaliyetlerine devam edemedi. İflasın eşiğine gelindi. Kapitalizmde her şey mubahtı. Farklı oyunlarla indirimlerle, reklam kampanyalarıyla göz boyamaya devam edildi.

  Gerçek gizlenemeyecek kadar açık ve netti. Zalimin kirli elleri, bebeklere uzanmış onları katletmişti. Artık savunacakları elle tutulur hiçbir sebep yoktu. Liderleri kürsülerde dinlenilmeyecek, kaale alınmayacaktı. Hakikat Gazze eliyle Dünyaya gösterilmişti.

  Tüm bunlar onlarca, yüzlerce, binlerce masum insanın, Gazzeli kardeşimizin canice katledildiği gerçeğini değiştirmeyecekti elbette. Ümmet olarak yapabildiklerimiz öyle küçük, öyle kıymetsiz, öyle kifayetsiz kaldı ki Gazzeli kardeşlerimizin İslam dünyası için yaptıklarının yanında. Çetin bir hesap bizi bekliyor olacak. Hiç birimizin gideceği cennet Allah nasip eder de gidersek eğer, Gazzeli kardeşlerimizin gittiği cennetle aynı cennet olmayacak. Gideceğimizi varsaydığımız cennet. Onlarla aynı cennete mi gideceğiz? Hangi yüzle?

  Gazze artık çok yorgun. Tevekkülü dillerinden düşürmeyen kardeşlerimizin artık gönüllerinin felaha ermeye ihtiyaçları var. Böyle bir zamanda hepimizin gözleri küresel Sumud filosuyla yeniden umudu hatırlamak istiyor. Gazze sahilindeki çocuklar gözlerindeki umutla kavuşacakları bir avuç sağduyulu insanı bekliyor. Duamız odur ki bu filo Gazzenin kurtuluşu için bir umut olsun. Zafer bu süreçte gerçekleşsin.

  Biz biliyoruz ki artık Gazze halkı her türlü sonuca rağmen muzafferdir. Şehadete erenlerin cennetteki Gazze şehri imarı kim bilir ne güzel bir şehirdir. Mübarek olsun ya rab.