Allah’ın adıyla.
Dünyamız zor günlerden geçiyor. Yaşananları ifade etmek için seçtiğimiz kelimeler yetersiz kalıyor bazen. Zalimin zulmü artarken, buna paralel olarak mazlumun mazlumiyeti dayanılmaz bir hal alıyor. Bu acıklı durumu perdeleyen, silikleştiren, önemsizleştiren araçlar var; sinema gibi, televizyon gibi, sosyal medya araçları gibi. “Kitle iletişim araçları” üst başlığı altında toplanıyor bu enstrümanlar ve insanların, toplumların manipülasyonu için, dezenformasyon için, algı için kullanılıyor. Hiçbir teknolojik aygıt masum değil. Yakından ve dar açıdan bakıldığında insan ve toplum lehinde gibi görünen bu aygıt ve araçlar, aslında ve esasında her ikisinin aleyhinde konumlanıyor, konuşlanıyor.
200. günlerine tanıklık ettiğimiz siyonist işgalcilerin Gazze’de, Filistin’de yaptığı soykırım, bunun son örneği. Dünya tarihinde bir olayın anlatılmasında, dile getirilmesinde bu kadar aciz kalınan bir örnek yoktur muhtemelen. Haksızların pervasızlıkları, zalimlerin ahlaksızlıkları elan devam etmekteyse de bunların uzun sürmeyeceği kesindir. Dünyamız bu karabasanı, bu karanlık günleri bir gün atlatacaktır inşallah. Umudumuz ve duamız, bu yöndedir.
İnsicam’ın mayıs sayısının dosya konusunu, müzik olarak belirledik. Müzik, tarihimizde menfi yaklaşılan bir mevzu. Hep bir eğlence aracı olarak düşünülmüş, eğlencenin de haram olan kısmından. Müziğin sanat boyutu var, eğitim boyutu var, sağlık ve tedavi boyutu var. Bugün, müziğin olmadığı bir saha ve alan yok gibi. Kültür emperyalizmi diye bir şey varsa, bunda müziğin büyük bir yeri ve payı var.
Haziran sayımızda buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz.
Mustafa Özel
Genel Yayın Yönetmeni